Музейна сбирка на ските и ски спорта в Чепеларе

Разказва за богатата история на ските и ски-спорта в региона на община Чепеларе. Дело е на спортната общественост на Чепеларе с подкрепата на фабриката за ски в родопския град. Чепеларе е родно място на Олимпийската шампионка по биатлон от Нагано’98 – Екатерина Дафовска и сноубордистът Радослав Янков, за които в експозицията има специални кътове. Разполага с близо 1000 изложени музейни експоната – ски, медали, купи, флагчета, ски-обувки, плакети и др. на легендарни скиори. Сбирката разказва както историята на развитието на този спорт, така и историята на ските в Чепеларе. Еспонирани са над 200 купи и медали, 300 флагчета, 100 чифта ски и др. Сред тях има ски от началото на миналия век, правени на ръка до съвременни пособия за ски-спорт още от възникването на спортно дружество „Рожен “, което е с над 100-годишна история.

гр. Чепеларе, ул. "Беломорска" 44Б, код 4850, mail@chepelare.bg Община Чепеларе (Municipality of Chepelare)централа: 03051/82-80, факс: 03051/82-79

Следвайте ни

Copyright © 2024 Visit Chepelare.
Сайтът е дарение от Сийка Анастасова Кацарова - израснала в град Чепеларе, понастоящем вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация и председател на Българския Съюз по Балнеология и СПА туризъм.

Търси