Как да стигнем до Чепеларе?

С автомобил Чепеларе е на около два часа и половина път от София. Отстоянието между двата града е 214 километра (133 мили). Ежедневно водещи и нискотарифни авиокомпании от Европа и други континенти изпълняват полети до столицата на България.  

Красивата родопска община се намира в област Смолян, на главния републикански път II-86 Пловдив – Смолян, на около 75 км южно от Пловдив. Летището в Пловдив е една от четирите големи аерогари в България, която е входна врата за чуждестранните ни туристи. Пътят с автомобил от Пловдив до Чепеларе е близо час и половина при средна скорост. 

Карането по републиканския път, който води до Чепеларе, е не само удобно, но и впечатляващо на фона на уникалните пейзажи, които природата в ролята си на художник, е нарисувала на това място. По пътя си от Пловдив до Чепеларе ще се насладите на прекрасни планински селца, които съхраняват българските традиции.

Планинският терен не е благоприятен за развитието на жп транспорта. В областта няма ЖП-линии. За развитието на дърводобива и във връзка с Родопския минен басейн са прокарани много горски пътища и шосета.

Редовно има автобусни връзки с Пловдив, Смолян, Мадан, Неделино, Баните, Златоград, Рудозем и др. населени места. Има редовни автобусни линии до София, а през летните месеци и до най-големия български летен курорт Слънчев бряг.

гр. Чепеларе, ул. "Беломорска" 44Б, код 4850, mail@chepelare.bg Община Чепеларе (Municipality of Chepelare)централа: 03051/82-80, факс: 03051/82-79

Следвайте ни

Copyright © 2024 Visit Chepelare.
Сайтът е дарение от Сийка Анастасова Кацарова - израснала в град Чепеларе, понастоящем вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация и председател на Българския Съюз по Балнеология и СПА туризъм.

Търси